Foto_Site_2.jpg foto_site_a.jpg foto_site_b.jpg foto_site_c.jpg
Bestuur Juni
19

Haackeynieuws

Nieuws afbeelding
Beste Haackeyhelden, 

Het is alweer juni, normaliter de leukste tijd van het jaar op Haackey. We hadden onze kampioenen met een leuk feestje gehuldigd, met de D&C jeugd de nacht gespendeerd op onze club en het dak eraf gefeest met ons Knollenkamp. Helaas zijn dit dromen die we voor het volgende jaar koesteren.  

Ondanks deze gekke periode, heeft Haackey niet stilgezeten. Zo hebben we een nieuwe voorzitter TC, zijn er renovaties aangebracht op ons clubterrein en zijn we nog altijd druk bezig met het realiseren van het waterveld. Al met al; genoeg nieuws om te delen!  

Onze leden helpen Haackey door zwaar weer! 
Voor iedereen was/is deze coronaperiode erg spannend, ook voor Haackey. Wij voelen een financiële tegenslag door het wegvallen van de Shoot-out, het Knollenkamp en de zomercompetitiewedstrijden; we missen veel barinkomsten. Daarnaast is er een gedeelte van de barvoorraad afgeschreven, doordat deze tegen lage prijzen zijn verkocht of geschonken aan de voedselbank. Per 1 juli mag onze bar weer open en mogen we weer met 100 man samenkomen... we hopen dan weer stukje bij beetje leuke activiteiten te organiseren voor jong en oud. Dat zou toch leuk zijn!  

Toch is het goed om te weten dat veel van onze leden, ondanks alle onzekerheid, lid zijn gebleven van onze hockeyclub. Wij zijn daar enorm trots op!  Dit moet ook een goed gevoel geven en pluim zijn voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor onze mooie club. Voor het bestuur en de Technische Commissie is het zoeken naar mogelijkheden om het optimale hockey plezier uit de bestaande situatie te halen. Het is begrijpelijk dat je traint met als doel wedstrijden te winnen en bij het uitblijven van wedstrijden kan het trainen een heel ander gevoel geven. Ook onze tegenstanders trainen momenteel om in het seizoen 20/21 fris en afgetraind uit de startblokken te komen. Dus geheel doelloos is het niet!! Er zijn beperkingen maar nu ook kansen, zo is spelen van onderlinge (jeugd) wedstrijden het onderzoeken en organiseren waard. 

 
Spitter, spetter, spater... gaan we nog hockeyen op water?! 
Jullie vragen je natuurlijk af wat de status is betreffende het waterveld. Door het verschrikkelijke virus is niet alleen het hockey stilgelegd, maar heeft het ook de voortgang van waterveld benadeeld. Waar wij in de planning hadden om 1 Mei al handtekeningen te zetten, is de situatie nu anders. 

Sinds 2013 is de pacht niet meer verlengd. Wij huren de grond (clubhuis en velden) van Stichting Groot Scholtenhagen. Je kan gerust zeggen dat wij een flinke tijd de boel gekraakt hebben. Bij aanvragen van een garantstelling kwam dit bovenwater. Als voorwaarde willen de garantstellers (Gemeente Haaksbergen en Stichting waarborgfonds Sport) dat er een huurovereenkomst is afgesloten tussen Scholtenhagen en Haackey. Het bestuur heeft van de notaris een conceptvoorstel ontvangen waarbij wij 25 jaar gaan huren. Deze is goedgekeurd en nu is de gemeente aan zet. De secretaris heeft beloofd dat dit voor de grote vakantie behandeld zal worden. Vervolgens zal het document getekend moeten worden door Haackey en afgezanten van Scholtenhagen/Gemeente bij de notaris. Met de dan ontvangen garantstelling kunnen wij echt kijken welke financiering past bij Haackey en tot aankoop overgaan. Het hele proces neemt nu al bijna 2 jaar in beslag. Gelukkig is het einde wel degelijk in zicht en hangen de nieuw ledlampen in elk geval al te blinken boven het veld. 

Maar helaas is onze doelstelling om op 1 juli met werkzaamheden te starten niet meer haalbaar. 

En nu? 

Hard op denkend…zijn er verschillende mogelijkheden om het veld later aan te leggen. 

Je kan denken aan eind Augustus of begin September…. Dan is het een mogelijkheid om alle thuiswedstrijden (op het oude veld) om te draaien naar uitwedstrijden. Hier zullen omliggende verenigingen, onze wedstrijdsecretaris en de KNHB wel wat van moeten vinden. Het is misschien  een idee om een paar thuiswedstrijden op de velden van dichtbijzijnde clubs te spelen. 

Leggen in de winter…. Het is niet 100% ideaal om een waterveld te leggen in de winter. Het liefst wil een aannemer het veld leggen onder droge omstandigheden. Het proces kan daardoor langer duren dan de aangeven 6 weken aan werkzaamheden. 

Volgend jaar zomer van 2021…..Er zijn diverse subsidies afgeven om dit jaar het veld te leggen. Daarom is het niet ideaal om een aanpassing in de planning te maken naar volgend jaar zomer. Tevens zal dat ook invloed kunnen hebben op de aangevraagde financieringen bij banken en de rentepercentages daarvan. Het is nu gunstig om te lenen maar hoe zit dat in 2021? 

Kortom…er is veel te bespreken en te regelen…. 

Mochten er ideeën zijn vanuit leden dan horen wij die altijd heel graag. Je kan mij, Michiel van Lochem, altijd bellen (voor meer dan alleen het waterveld) op 06-25508885 of stuur mail naar [email protected] 

Vanuit het bestuur zullen wij ons best doen om iedereen op de hoogte te houden.

Corona-update: onze trainers nemen de taken van de coördinatoren over! 
Doordat onze leden, ouders, verzorgers en vrijwilligers zich netjes aan onze regels houden, kunnen wij het ons permitteren om de taken van de coördinatoren (het handhaven van de afstand plus het reinigen van materialen) over te dragen aan onze trainers. Hier zijn wij afgelopen donderdag (gisteren) mee begonnen. Het is even de vinger aan de pols houden, maar we zijn ervan overtuigd dat wij samen dit kunnen. Toch is het nog altijd belangrijk dat de ouders/verzorgers niet het terrein betreden en dat je bij klachten thuisblijft! 

Haackeyhelden! 
Het Bestuur is zeer dankbaar dat velen zich hebben aangemeld als vrijwilliger tijdens de corona beperkingen. Ook zijn wij super trots dat wij, mede door onze leden en vrijwilligers, een gezonde club zijn en komen hopelijk met weinig kleerscheuren uit de strijd. Dat zeggende zijn wij al meerdere jaren op zoek naar een penningmeester. Het is echt een noodzaak dat deze penningmeester onderdeel is van het bestuur. Wij zijn super dankbaar dat Haackeyheld Rob de Boer al heel lang deze taak op zich neemt. Op het moment van schrijven zal deze functie van penningmeester ook blijven bestaan met hulp/ondersteuning van Rob. Wil je meer weten over de functie van penningmeester, bel (06-25508885) of mail naar [email protected] 


Wij hopen op snel weerzien op de club en een consumptie aan de bar 😊. 


Namens het hele Bestuur een gezonde en sportieve groet, 

  
Michiel van Lochem (Voorzitter) 

 
Esther Varenhorst (vice Voorzitter) 
Carolien Geerdink (Secretaris) 
Willem van Lochem (Accommodatie & IT) 
Mirte van der Holst (PR & communicatie) 
Petra Okkinga  (AVG en algemene zaken) 
Frank Kersemaekers (Voorzitter TC) 

Hier had jouw naam kunnen staan! (Penningmeester)